top of page

André fant veien til arbeidslivet

Andre Johan Jensen (24) fra Herøy slet på skolen - mye var tungt for ham. Ikke bare fagene, men det å være sammen med de andre elevene også. Både på skolen og i fritiden.

Egentlig gikk han på skole for å kunne få seg jobb på båt. Men han fikk ikke lærlingplass.

Etter hvert kom han i kontakt med Herøy ASVO, og det var slik han begynte å stake ut en ny kurs. Han visste ikke at veien frem til jobb skulle bli lang. Og kronglete. Med mange hindringer, og mange problemer.

-Det har skjedd litt, sier André, når vi treffer ham, veileder Sissel Eide Knutsen fra Herøy ASVO, og moren Eli Håland på øya utenfor Sandnessjøen.

En utfordrende start

André har dysleksi. Og aspergers syndrom. Han forteller om hvordan det var da han begynte på Herøy ASVO, på vaskeriet. Han kunne true med å slutte hvis kundene ikke la overallene som skulle vaskes ordentlig på plass i kurvene.

-Det ble et kjempeproblem for ham, og vi måtte snakke sammen og finne løsning. Enten måtte 120 ansatte hos kunden tilpasse seg og gjøre det han mente var det eneste riktige. Eller så kunne han tilpasse seg, sier Sissel.

Les mer om saken med trykker linken.

http://www.asvl.no/asvl/aktuelt_forside/Andr%C3%A9+fant+veien+til+arbeidslivet.b7C_wtnI2j.ips

bottom of page